Blog

Ik neem jullie mee naar een blog uit 2019:

Camping De Geuldert, met hart en ziel!   
Mensen zeggen altijd ‘jullie hebben allemaal vakantiegangers over de vloer, dus iedereen is vrolijk en jullie moeten dan altijd werken’ Dat klopt… wij werken van 1 april tot 1 november zo goed als 24 uur per dag. Van broodjes bakken in de ochtend, tot het afsluiten van de kantine, de laatste ronde maken over de camping en dan proberen te gaan slapen. Mits er geen vervelende dingen gebeuren ’s nachts, want een camping is net een klein dorp op zich, dus ook hier komt de ambulance wel eens i.v.m. een hartinfarct bijvoorbeeld en dan ben je weer paraat… dus ja, wij werken en zorgen 24 uur per dag. En toch, vinden wij het heerlijk, we zouden niets liever willen! Ik wil jullie meenemen naar een gebeurtenis van vorig jaar, om te laten zien waarom wij ons werk zo geweldig vinden: ….

Ik kreeg een reservering van een moeder met een dochter uit België. Ze wilden een weekje met een tent bij ons op de camping staan. “Of er nog meer kinderen zijn?” vroeg die moeder. Helaas moest ik haar mededelen dat dat nog niet zo was, omdat de scholen bij ons nog geen vakantie hadden, ik deelde haar mee dat ik zou zorgen dat ons animatie team voor haar dochter ook leuke dingen zouden organiseren. Met iets of wat spanning kwamen ze samen deze kant op en inderdaad, het was bij ons nog rustig. Ik maakte mij een beetje zorgen over hun vakantie, we willen toch dat ze met een fijn gevoel naar huis toe gaan. De tweede dag kwam de moeder naar mij toe en vroeg mij of het een probleem was als ze eerder zouden vertrekken? Ik schrok uiteraard van haar reactie, want dat is niet ons doel: mensen werken een jaar hard en wij willen dat ze terug kijken op een fijn verblijf bij ons, met herinneringen die ze nog jaren meenemen.

We hebben even staan praten en ik vroeg het meisje of ze zich verveelde, ze gaf aan dat ze niemand had om mee te spelen. Ik vroeg haar of ze zin had om ’s avonds mee te helpen onze dieren op de kinderboerderij te voeren. Dat leek haar wel leuk… Om 18.45 stond ze klaar om mee te gaan en ze had genoten! Ze wilde meteen weten hoe laat Renee in de ochtend de beesten ging verzorgen, want dan wilde ze ook graag helpen, als wij dat goed vonden. Natuurlijk vonden wij dat goed!

En zo kwam ze iedere dag in haar vakantie de kantine in om Renee te halen om de dieren te gaan voeren. De laatste dagen van haar vakantie, toen kwamen er wat meer kinderen, kwam ze toch trouw, twee keer per dag de dieren meehelpen voeren en dan ging ze daarna weer lekker verder spelen met haar vriendjes en vriendinnetjes en zagen we haar eigenlijk de hele dag niet meer, zoals het hoort op een camping.

Haar laatste vakantie dag kwam ze binnen om Renee te halen, maar hij lag ziek op bed met een migraine aanval. Ik vroeg haar of ik met haar mee zou gaan, maar ik legde meteen uit dat ik geen idee had wat ik moest doen. “Dat geeft niet, dat weet ik wel, ik leg het wel uit”. En of ze het wist! Ze legde mij precies uit wat ik moest doen, uiteraard ging dat niet zoals Renee het zou doen en daardoor kregen de dieren per ongeluk wat extra voer… maar ach, we hebben gelachen samen!

Op de dag van vertrek kwam ze met een doosje koekjes aan die ze zelf had gekocht en een mooie tekening. Daar had ze zo’n lieve woorden opgeschreven, dat ontroerde ons gewoon. Wij hebben dat lieve meisje, die eigenlijk naar huis wilde, een super fijne vakantie gegeven, met zo weinig en toch eigenlijk heel veel! Hoe ik dat zo zeker weet? Omdat zij ons nog af en toe een mailtje stuurt met hoe fijn ze het heeft gehad en dan bijgevoegd een foto van haar en haar lievelingsgeitje en dat haar moeder eigenlijk ieder jaar naar een andere plaats wil, maar dat zij toch gaat proberen of ze haar mama kan overhalen om weer hiernaartoe te komen, want ze vond het fantastisch!